Hoppa direkt till innehåll

Serviceavgift privatkunder

Du som blir kund från 1 oktober läggs in i vår nya prismodell.
Borlänge Energi ersätter den tidigare nätavgiften med en serviceavgift, vilket är ett mer logiskt namn utifrån våra uppdrag mot dig som kund. Serviceavgiften innefattar tjänster så som underhåll, ledningsutsättning för att undvika grävskador, säkerhetsanpassningar och byte av din fiberdosa när det är nödvändigt.
Serviceavgiften för villor blir 40 kronor i månaden och 20 kr i månaden för lägenheter oavsett abonnemangsform och ersätter alltså månadskostnad/ nätavgift.
Den nya prismodellen innebär att det vi tidigare fakturerade som nätavgift/månadskostnad kommer att ingå i avgiften från tjänsteleverantören.
Befintliga kunder
Om du som befintlig kund gör ändringar i ditt avtal, till exempel ändrar anslutningsform, från 1 oktober 2023 läggs du också över i den nya modellen.
Gör du inga ändringar på ditt abonnemang ändras avgiften från 1 juli 2024.

För hyresgäster i Tunabyggens lägenheter anges totalpriset för tjänsterna i stadsnätets Tjänsteguide för Tunabyggen:Tjänsteguide för Tunabyggen.
Om du bor i en bostadsrätt kan föreningen ha kollektivavtal med stadsnätet, fråga din vicevärd eller någon i styrelsen om ni har kollektivavtal.